Sony представя най-новите си продукти и технологични разработки в забавленията на CES 2019

Икономика / Технологии
Галина Александрова
765
article picture alt description

Sony Corporation (“Sony”) показва последните си продукти и технологии на своя щанд на CES 2019 в Лас Вегас, Невада, от 8 януари, съобщиха от компанията.

На пресконференция на компанията, проведена на 7 януари (местно време), президентът и главен изпълнителен директор на Sony Corporation Кеничиро Йошида заяви: “Sony е компания за креативни забавления. Ние в Sony си партнираме със създатели на съдържание, които правят музика, филми, телевизионни шоу програми, както и игри, които завладяват сетивата и умовете на милиарди хора по света. Ние искаме да покажем на практика как професионалните технологии на Sony помагат на създателите на съдържание в различните сфери от света на забавленията да произвеждат наистина изумителни творения. Ще ви демонстрираме и как нашите продукти от областта на потребителската електроника свързват създатели и потребители, като им дават възможност да се наслаждават на съдържание във възможно най-високо качество.”  

„Около нашето съдържание за забавление и продукти на световно ниво като PlayStation® и α™ фотоапаратите със сменяеми обективи се формират „общества по интереси“ – общности от хора, които споделят общи стремежи, емоции и изживявания. С нашите технологии ние сме до тях и осигуряваме най-добрите забавни преживявания за феновете и изпълваме света им с емоции.”

На сцената след това Том Ротман (председател на Motion Pictures Group в Sony Pictures Entertainment (SPE)) и Кристине Белсон (президент на Sony Pictures Animation в SPE) говориха за това как впечатляващите технологии, както и силното  съдържание за забавление са от ключово значение за реализирането на визията на Sony. Те описаха как технологиите и продуктите на Sony спомагат за превръщането на творческите концепции в реалност и дадоха за пример кинокамерата CineAlta VENICE и пълноформатния безогледален фотоапарат α9 на Sony, които се използват при създаването на телевизионни шоу програми и филми, а също и новите серии телевизори BRAVIA® MASTER, които пресъздават максимално точно творческата концепция на създателите на съдържание.

На финала на сцената излезе Роб Стрингър (главен изпълнителен директор на Sony Music Entertainment) и презентира кампанията „Изгубени в музиката“ като пример за съчетаване на музика и най-новите технологии на Sony. Той представи и 360 Reality Audio, с която компанията ще осигурява нови музикални изживявания за меломаните.

Ключови продукти и прототипи, представени на изложението

Щандът на Sony разполага с няколко зони – “Визуални забавления,” “Музикални забавления”, “α” и “PlayStation”.  Всяка от тези зони показва разработки и продукти на Sony, които свързват създателите на съдържание и потребителите чрез последно поколение хардуер и технологии и осигуряват най-пълноценното забавно изживяване.

В центъра на щанда има изградена сцена, където няколко пъти на ден ще се провеждат специални talk show сесии и видео представяния, които ще разкриват творческите продукти на различни създатели на съдържание (включително отличен с награда Грами саунд мастеринг инженер, професионални фотографи и други), използвали най-нови продукти на Sony.

Повече информация относно щанда на Sony и програмата на представянията са достапни на: https://www.sony.net/brand/event/ces2019

Визуални забавления

На щанда е показана новата BRAVIA® MASTER серия телевизори, която демонстрира високото качество на използваните аудио и визуални технологии на Sony, които пресъздават максимално точно творческата концепция на създателите на съдържание.

BRAVIA MASTER серията ZG9 8K HDR Full Array LED телевизори (98”/85”) – първите 8K HDR Full Array LED телевизори на Sony, разполагат с последно поколение процесор за обработка на изображенията X1™ Ultimate, оборудван с 8K алгоритъм за ултра резолюция и специална база данни, които позволяват 8K X-Reality™ PRO да конвертира всякакво съдържание в близко до реално 8K качество. Наред с това, уникалната и подобрена Backlight Master Drive технология на Sony разполага с новоразработен LED модул и контролен алгоритъм, оптимизиран за 8K.

Комбинацията от тези технологии кара картината с висока резолюция, контраст и качество да оживява по един наистина забележителен начин. Освен това, системата Acoustic Multi-Audio™ разполага с четири високоговорителя, разположени над и под екрана, с помощта на които зрителите чуват звука сякаш идващ от екрана, а не от мястото, където са разположени колоните. Това осигурява високото аудио качество, което подобава на завладяващото въздействие на широкоекранните 8K изображения.

Новата флагманска BRAVIA MASTER серия AG9 4K HDR OLED телевизори (77”/65”/55”) са почти наполовина1 по-тънки от предходните модели, когато са поставени на стена, и се вписват елегантно във всяка обстановка. Наред с процесора за обработка на изображенията X1 Ultimate, тази серия разполага с уникалната технология за контрол на екрана Pixel Contrast Booster™, която възпроизвежда реалистично всички цветове – от най-наситено черно до най-ярки нюанси. Наред с Acoustic Surface™ Audio+ технологията, която възпроизвежда звук от самия екран, съчетавайки картина и звук за пълноценно и завладяващо висококачествено surround-sound изживяване, както и TV Centre Speaker Mode2, тези телевизори също са съвместими 3 с Dolby Atmos®, най-новия аудио формат.

BRAVIA MASTER серията телевизори разполагат и с Netflix Calibrated режим, с който потребителите могат да се наслаждават на голямо разнообразие от забавно съдържание от Netflix в пълен унисон с творческия замисъл на създателите му.  Наред с това, тези телевизори са част от IMAX®  Enhanced сертификационната програма, която е резултат от сътрудничеството между инженерите на Sony и IMAX, DTS®   и създателите на съдържание, за да пресъздават реалистично им творческата визия.

1: Разстоянието от предната част на екрана до стената в сравнение със серията AF9 при използване на съвместима система за стенно окачване.
2: Трябва да се комбинира със налична система за домашно кино.
3: Налично чрез бъдещ софтуерен ъпдейт.

Музикални забавления

За да насърчи работата на творците с технологиите на Sony, компанията представи 360 Reality Audio – ново музикално изживяване, което създава “звукови полета”, които дават на слушателите усещане за потапяне в звука от всички посоки. Това ново изживяване осигурява нови начини за слушане на музика, като добавя високо качество на звука, създаден от High Resolution Audio (Hi-Res), и отлични аудио функционалности като широко популярната шумопотискаща технология на Sony.

360 Reality Audio се реализира благодарение на обектно-базирана пространствена аудио технология. То може да добави разстояние, ъгъл и друга позиционна информация към звуков източник като солови и хорови изпълнения, инструментали и  други, за да създаде триизмерно звуково поле. Във всяка една точка в 360-градусовото поле около слушателя може да се проектират различни звукове и музикални елементи. Това създава богато и завладяващо музикално изживяване, подобно на това по време на концерт на живо. В сътрудничество с големи звукозаписни компании ще бъде създадено4 съответстващо съдържание, което ще бъде достъпно чрез услуги за разпространение на музика5.

На щанда е изложена също система от 13 високоговорителя и има демонстрация6 със слушалките MDR-Z7M2. Показан е и прототип на система безжични високоговорители, която осигурява 360 Reality Audio изживяване.

Могат да се видят и емблематичните серии Hi-Res съвместими аудио продукти, оборудвани с разработените през десетилетията висококачествени аудио технологии на Sony, както и представените миналата есен безжични слушалки WH-1000XM3, отличаващи се с водещо в индустрията7 шумопотискане.

4: Sony планира да предостави инструменти за създаване на съдържание и публикуване на файловия формат. Форматът използва отворен стандарт MPEG-H 3D audio, оптимизиран за музикален стрийминг със съдействието на Fraunhofer IIS, част от най-голямата организация за приложни изследвания в Европа.
5: Планирано е да започне предоставяне на услугата в Deezer, nugs.net, Qobuz и TIDAL.
6: При демонстрацията първо се анализират спецификите на слуха на всеки отделен слушател с цел осигуряване на завладяващо, оптимизирано звуково поле.
7: Към 30 август 2018 г. Според проучване на Sony Corporation, като измерванията са направени съгласно ръководство на JEITA. Сред наличните на пазара безжични слушалки със шумопотискане тип лента за глава.

В отговор на разнообразните творчески търсения на фотографи и създатели на филми, Sony показва пълноформатните безогледални серии фотоапарати α9 и α7, които предоставят възможности за нови визуални творения, наред с пълна гама от специално създадени обективи за безогледалната система, включително G Master™, както и творби на професионални фотографи.

Само с един байонет (E-байонет), потребителите могат да покрият широк набор от фото и видео камери, като Sony разширява своите продуктови линии, които могат да работят с голям спектър от специално създадени обективи. Изложени са цифров фотоапарат α със сменяеми обективи (съвместим с обективи с E-байонет, които поддържат пълноформатни и APS-C size сензори за изображения), XDCAM™  видео камера и професионалната кинокамера CineAlta VENICE.

Sony има за цел допълнително да усъвършенства възможностите и функциите на петте ключови характеристики на своите безогледални фотоапарати (обектив, качество на изображенията, скорост, живот на батерията, компактност и лекота). На щанда са изградени различни кътове, където посетителите могат сами да изпитат тези пет ключови характеристики и да се насладят на уникалното изживяване, достъпно само чрез α, включващо функции, предназначени за професионалисти, като висока скорост, висока резолюция, високоефективна AF и Eye AF функционалност. Освен това, в специално изградено студио на щанда посетителите могат да фотографират и заснемат танцови изпълнения и пърформънси.

PlayStation

PlayStation – най-голямата „общност по интереси“ на Sony – продължава да се разраства, стъпвайки върху мощта на PlayStation®4 (PS4™), която наскоро мина 91.6 милиона8 продадени бройки глобално и PlayStation™Network, която има над 90 милиона9 милиона активни месечни потребители в световен мащаб. На щанда посетителите могат да играят PS4 и VR игри като екшън заглавието Astro Bot: Rescue Mission на PlayStation®VR – VR системата, която обогатява изживяването на играчите и допълнително увеличава притегателната сила на PS4 платформата.

8: Към 31 декември 2018 г.
9: Към 31 декември 2018 г.

Също така, на щанда ще бъде показвано концептуално видео на бъдещо автономно шофиране, осъществено благодарение на сензори за изображения на Sony, както и забавния робот “aibo,” пуснат на пазара в САЩ през септември 2018.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща