Schneider Electric и AVEVA разширяват партньорството си с предоставяне на решения за хипер мащабен център за данни

Икономика / Технологии
3E news
1186
article picture alt description

Schneider Electric, лидер в дигиталната трансформация на енергийния мениджмънт и автоматизация, и AVEVA, световен лидер в областта на инженерния и индустриален софтуер, обявиха своето разширено партньорство за предоставяне на иновативни решения за пазара на центрове за данни. Тъй като доставчиците на хипер мащабни центрове за данни изграждат и разширяват своята инфраструктура, за да отговорят на търсенето в световен мащаб, сложността при експлоатацията и поддържането на тези съоръжения създава безпрецедентен набор от предизвикателства. Работата в такъв мащаб изисква различен подход за критично важни съоръжения, захранващи дигиталната инфраструктура на света. Комбинацията от AVEVA™ Unified Operations Center, мащабируем индустриален софтуер, с възможностите за контрол и мониторинг на центровете за данни чрез EcoStruxure™ for Data Centers от Schneider Electric позволява както задълбочена, така и разширена видимост на ежедневните операции.

Новите съвместни решения осигуряват хомогенна „снимка“ на инженеринга, операциите и производителността в хетерогенна по произход база. Доставчиците на центрове за данни с хипер голям мащаб ще се възползват от това партньорство чрез свързване на платформи и масиви от данни, съществували и преди в различни системи. Те също ще могат да функционират независимо от броя на обектите или глобалното местоположение. Персоналът на центъра за данни ще бъде упълномощен да взема по-бързи, информирани решения и да оптимизира активите и оперативната ефективност през целия жизнен цикъл на центъра. В резултат на това доставчиците на центрове за данни ще могат да предоставят единно решение на глобално ниво за справяне с нарастващите нужди на своите клиенти от дигитална инфраструктура.

 „Във време, когато световната дигитална инфраструктура работи на своя предел, Schneider и AVEVA предлагат цялостно решение за хипер мащабни центрове за данни, които да работят и поддържат критично важна среда“, каза Панкадж Шарма, изпълнителен вицепрезидент в отдела за безопасна енергия на Schneider Electric. „Нашето технологично решение може да приема данни, които вече се управляват в отделни центрове за данни, често в подсистеми, затворени в мрежа, да ги стандартизира в множество обекти и в крайна сметка да осигури интеграция на ИТ / OT / IoT на ниво предприятие с цел вземане на решения в реално време. Цялостното решение ще осигури оперативна ефективност и по-голяма надеждност на съоръженията в центровете за данни.“

„Уникалното партньорство на AVEVA и Schneider Electric вече генерира огромна стойност за нашите индустриални клиенти от всички страни“, заяви Крейг Хейман, изпълнителен директор на AVEVA. „За нас е основен стратегически момент е да разширим партньорството на нови пазари и да достигнем до повече клиенти, като комбинираме силните традиции на AVEVA за предоставяне на цялостни унифицирани решения с експертния център на Schneider Electric за хипер мащабни центрове за данни и глобални възможности за приложение. Нашите съвместни клиенти ще се възползват в пълна степен от стандартизираните системи и процеси, което води до подобрена ефективност на работната сила в множество зони и в цялото предприятие. “

Повече за Единния оперативен център на AVEVA за центрове за данни ще намерите тук. Повече информация относно EcoStruxure на Schneider Electric за центрове за данни и разширена поддръжка вижте тук.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща