Mach Tech & Inno Tech 2019: АББ демонстрира свръхмодерни технологии за роботика, АББ демонстрира свръхмодерни технологии за роботика, оформящи Завода на бъдещето

АББ ще представи ключово портфолио от технологии в сферата на роботиката и своята обединена междуотраслова дигитална платформа ABB AbilityTM по време на изложението MachTech & InnoTech Expo 2019, провеждащо се от 15 до 18 април.

Енергетика / Технологии
Георги Велев
609
article picture alt description

Пътешествието до Завода на бъдещето продължава и АББ е тук, за да покаже своите усъвършенствани технологии и решения за роботика, които ще донесат висока стойност за всички, готови да ги внедрят.  От 15 до 18 април, зала 3, щанд А12 на ИЕЦ ще приеме роботите IRB 120, IRB 1200 и първия в света колаборативен робот с две ръце YuMi на АББ, оборудвани да демонстрират своята гъвкавост, надеждност и производителност.

IRB 120 и IRB 1200 правят роботите във всяко производство 15% по-малки и 10% по-бързи. Те са създадени за гъвкаво боравене с материали, имат компактни размери, кратки цикли, и са лесни за използване. Дизайнът им позволява да бъдат монтирани почти навсякъде, под всякакъв ъгъл, без ограничения - в клетка, върху машина или в близост до други роботи. Те са малки помощници, които знаят как да свършат добре работата.
YuMi е първият истински колаборативен робот в света, създаден от АББ с цел да покаже как изглежда работата в сътрудничество между хора и роботи. Чрез комбинирането на уникалната способност на хората да се адаптират към промени и неуморната издръжливост на робота за изпълнение на прецизни, повтаряеми задачи, става възможно автоматизирането на процеса по сглобяване на много видове продукти по една и съща линия.
SafeMove2 - Защита за операторите и повишена безопасност на роботите

За да бъдат ефективни, роботите трябва да могат да се движат бързо, което ги прави потенциално опасни за хората, работещи в близост до тях. В миналото са се използвали огради или клетки за изолиране на машините от човека, в опит хората да бъдат предпазвани от наранявания. Тъй като Заводът на бъдещето е по-интелигентен, АББ ще демонстрира SafeMove2 - решение, свързано с безопасността, което предоставя по-голяма гъвкавост, пестене на пространство и свръхмодерни инструменти за въвеждане в експлоатация - за по-висока производителност на по-ниска обща стойност на инвестицията. Благодарение на SafeMove 2, движението на робота е прецизно ограничено само до необходимия обсег за дадена операция.

ABB Ability™

ABB Ability™ е нашето обединено междуотраслово портфолио от дигитални решения, простиращи се от устройство до периферии и облак - с устройства, системи, решения, услуги и платформа, които дават възможност на нашите клиенти да знаят повече, да правят повече и да се справят по-добре - заедно. Свързвайки робот на АББ към Свързаните услуги на ABB Ability, клиентите получават високо усъвършенствани услуги с до 25% по-малко инциденти и 60% по-бързо време на реакция и възстановяване при проблеми.

“Заводът на бъдещето може да е по-близо, отколкото мнозина си мислят. Чрез свързването на доказаното портфолио от роботи на АББ с революционната дигитална платформа ABB AbilityTM, всеки завод може да стане по-интелигентен и по-гъвкав. Ако реализираме това в целия цикъл от дейности в един завод, ще имаме налице едно дигитално промишлено производство, способно да предвижда повреди, да контролира производителността и да доставя изключителна стойност за всички заинтересовани лица”, заяви Марсел ван дер Хук, изпълнителен директор на АББ за България.

Посетете щанда на АББ в зала 3, щанд A12 между 15 и 18 април в Интер Експо Център София, по време на изложението Mach Tech and Inno Tech 2019.
АББ е водещ доставчик на индустриални роботи и свързаните с тях софтуер, оборудване и цялостни решения. Ние оперираме в 53 държави и сме инсталирали над 400 000 робота, поддържани от най-обширната обслужваща мрежа и продуктово портфолио в сектора.

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер с обширно портфолио за дигиталните индустрии. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес е лидер в дигиталните технологии с четири ориентирани към клиентите, световни водещи бизнеси: Електроснабдяване и електрообзавеждане, Индустриална автоматизация, Задвижване и Роботика и дискретна автоматизация, поддържани от общата дигитална платформа ABB Ability™. Водещият бизнес Енергийни мрежи на АББ ще бъде продаден на Hitachi през 2020. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с над 147 000 служители.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща