Esri предоставя безплатен достъп до ГИС софтуер и обучение за хора, останали без работа заради пандемията

Програмата има за цел да допринесе за повишаване на квалификацията на повече хора и успешното им реализиране на пазара на труда в съвременните условия.

Икономика / Технологии
3E news
939
article picture alt description

Esri, световният пионер и лидер в сферата на геопространствените технологии,  осигурява безплатен достъп до водещата в света софтуерна платформа ArcGIS, както и онлайн курсове по Географски информационни системи за хора от цял свят, включително и в България, чиято работа е засегната от разпространението на COVID-19.

Географските информационни системи са определени за една от трите най-бързо развиващи се технологии в света заедно с нано и био технологиите, като в същото време са лесни за ползване и от години подпомагат работата на стотици организации в България. ГИС намират широко приложение в различни сфери като кадастър, регионално планиране,  околна среда, инженерна инфраструктура, общински дейности, управление на бедствия и извънредни ситуации, сигурност, информационни системи за бизнеса и много други. Ето защо програмата е подходяща за безработни лица от най-различни професионални сфери, които искат да повишат своята конкурентоспособност на пазара на труда.

Всеки желаещ може да заяви достъп до ресурсите на https://learn.arcgis.com/en/become-a-member до 30 юни. Регистрацията на сайта дава достъп до десетки водещи ГИС софтуерни продукти, сред които облачният ГИС софтуер ArcGIS Online, както и над 20 леки професионални приложения, включително ArcGIS Pro – настолен ГИС продукт за събиране,  визуализиране и анализ на пространствени данни.

Програмата на Esri предлага и богата база от уроци и упражнения, подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Уроците, част от платформата Learn ArcGIS  насърчават проектното обучение, чрез решаване на проблеми от реалния свят от различни сфери като бизнес анализ, градско планиране, до реакция при бедствия, обществено здраве и много други. Esri Academy е другата образователна платформа на Esri, с помощта на която всеки може да направи своите първи стъпки в ГИС и ArcGIS под ръководството на водещи експерти. Тя предлага множество възможности за обучение, сред които уеб курсове, видео уроци, семинари, масови отворени онлайн курсове (MOOC) и др. Двете образователни платформи, дават възможност на всеки да създаде своя индивидуална обучителна пътека, за последователно придобиване на желаните знания и постигане на своите лични и професионални цели за развитие.

“Сега, когато пандемията от коронавирус създава несигурност за работните места на толкова много хора, за нас е важно да предоставяме всички необходими ресурси за продължаващо обучение. Така, когато тези хора се върнат на работните си места, ще имат придобити геопростарнствени знания, които да им носят конкурентно предимство."

По-рано тази година Esri предостави безплатен достъп до своя софтуер и учебни ресурси в подкрепа на ученици и студенти, които нямат достъп до компютърните лаборатории по време на пандемията от COVID-19. Сега компанията разширява своята програма за нетърговска употреба на ArcGIS софтуер към всички онези лица, чието професионално развитие е засегнато от пандемията.

ESRI Inc. e световен пионер и лидер с 50-годишен опит в разработването и внедряването на географски информационни системи (ГИС), които функционират като неразделна част от почти всеки тип организация. Основана от Джак Данджермонд и съпругата му Лаура през 1969г., днес ESRI Inc.. разполага с 3 000 високовалифицирани специалисти, има 80 представителства и потребители в над 200 страни по света. 24 000 публични институции и над 400 000 компании по света използват ГИС софтуер на ESRI. ESRI GIS платформата е приета за ГИС стандарт в редица водещи организации, сред които НАТО, Европейската агенция за околна среда, структури на Европейската комисия и др. Повече информация на: http://www.esri.com/.

ЕСРИ България е създадена през 1995г. и е изключителен представител на ESRI Inc. за страната. ЕСРИ България  e лидер в областта на ГИС на българския пазар. В продължение на повече от 25 години ЕСРИ България реализира стратегически ГИС проекти в национален мащаб и в различни сфери на икономиката, включително кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, здравеопазване, селско стопанство, образование и др. Компанията организира Световния ГИС Ден в страната ни. ЕСРИ България е партньор на българските университети и член на авторитетни български и международни организации

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща