Световната банка пуска втори център за споделени услуги в София

Икономика / Технологии
Маринела Арабаджиева
582
article picture alt description

Световната банка обяви плановете си за създаване на втори център за споделени услуги в София, България, който да осигури бек офис за корпоративна и технологична подкрепа на вътрешните бизнес операции по света на голямата международна финансова институция, съобщава сайтът Emerging-europe.com.

Центърът ще допълни съществуващия център за споделени услуги на Световната банка в Ченай, Индия, който беше открит през 2001-а година и понастоящем обслужва организацията със счетоводни, HR, IT и други услуги.

Очаква се офисът да започне работа до средата на 2019-а година и да помогне на финансовата организация да разпредели ресурсите си по-ефективно в подкрепа на своята мисия за прекратяване на крайната бедност и за насърчаване на общия просперитет, собщава dir.bg.

Три страни са били в пряка конкуренция по време на процеса на надлежна проверка на Световната банка за създаването на такъв център - България, Сърбия и Хърватия. Решението да се избере София е било в резултат на конкурентно търсене на място, основано на широк кръг от критерии, включително икономия на пари/разходи, качество на IT инфраструктурата и набора от талантливи хора.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща