Подновяват се безплатните обучения за учители за работа в иновативната платформа Smart Classroom

Икономика / Технологии
3E news
790
article picture alt description

Българските учители отново ще имат възможност да преминат обучение за работа в платформата за дигитално образование Smart Classroom, обявиха днес от Samsung България. Безплатните обучения, които носят квалификационни кредити, ще бъдат подновени през м. юли 2020 г. и ще са насочени към тези педагози, които желаят да се запознаят с всички възможности на платформата, както и с други дигитални образователни инструменти. Към днешна дата над 1000 учители в страната са преминали през обученията за работа в Smart Classroom.

През юли ще бъдат възобновени трите обучения за работа с платформата, за които се присъждат квалификационни кредити. Първият етап от тях ще се осъществява изцяло във виртуалната класна стая на Smart Classroom, осигурена в партньорство с daskal.eu, а присъствената част ще се провежда впоследствие, съобразено с обстановката в страната. Подробна информация за организацията на обученията ще бъде предоставена през м. юни в секция „Новини“ на https://smartclassroom.bg/ от екипа на Образование 5.0, партньор по проекта. 

Напълно безплатните обучения са насочени към повишаване на дигиталните умения на учителите и развиват тяхната педагогическa компетентност в онлайн среда. Завършилите учители ще придобият умения, с които ще пренесат преподавателската си дейност на следващо технологично ниво. Програмите на трите обучения включват работа с платформата и разработване на онлайн уроци, изграждане на учителско портфолио и създаване на грабващи вниманието на учениците упражнения с добавена реалност (AR).

Samsung България инвестира още и в създаването на 7 видео урока, с които да запознае и учители, и ученици с богатството от възможности на Smart Classroom и да улесни тяхното потребителско преживяване в платформата, в контекста на изцяло дигитализирания учебен процес в момента.

Smart Classroom - Представяне на платформата

Smart Classroom - Как да се регистрирам?

Smart Classroom - Как да използвам виртуална класна стая?

Smart Classroom - Как да общувам в платформата?

Smart Classroom - Как да създавам уроци?

Smart Classroom - Как да създам професионално учителско портфолио?

Smart Classroom AR - Как да уча с мобилнoто приложение?

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща