Платформата Smart Classroom посреща новата година с изцяло нов облик

Ученици и учители вече се радват на обновени функционалности и дизайн, съобразени с препоръки от самите тях

Икономика / Технологии
3E news
539
article picture alt description

„Безкраен поток от знание“ – така отговорниците за съществуването на Smart Classroom наричат напълно обновената платформа за смесено и споделено обучение. Нов интерфейс и функционалности посрещнаха ученици и учители от цялата страна след зимната ваканция, а много от ъпдейтите са в резултат на препоръки от потребители, използващи ежедневно инструментите на единствената по рода си платформа за обучение с добавена реалност (AR).

Какво е новото?

В края на миналата година екипът на Samsung България, в съвместна разработка с АдминСофт Плюс ООД, добавиха възможност за автоматично прехвърляне на оценките, въведени в Smart Classroom към един от водещите електронни дневници в България - "АдминПлюс". Това дава възможност тези оценки да участват при формирането на успеха на учениците по даден предмет. Няколко седмици по-късно от стария интерфейс на платформата няма и следа. Smart Classroom е изцяло обновена с нови функционалности, нов потребителски дизайн и подобрена интеграция между отделните модули. Цялата информация вече се превръща в безкраен поток от знания, който можем да наречем с познатия термин от социалните мрежи – „фийд“. Всеки учител може пълноценно да изпитва учениците си по нов начин през един-единствен интерфейс и да следи кой как се справя. „Обработихме огромно количество от информация, генерирана от настоящите потребители, за да съответства на новите функционалности. Част от нея бяха 12 000 теста, които учителите са давали през годините на своите възпитаници и трябваше да ги пригодим за новите особености на фийда“, коментира Свилен Радичков, CEO на „Инфино“ ООД. Отделно, всички материали, които се качват от учителите, се конвертират от платформата, за да се появят като снимки във фийда. По този начин веднага може да се разбере кой материал за какво се отнася, без да е нужно да се отваря самият файл. „Тази опция я поискаха учителите още в началото и сега тя вече е факт“, допълва още Свилен Радичков.

По нов начин се представя и съдържанието. Всички уроци, презентации, домашни работи и тестове на учителите се съхранява в таба „Ресурси“, чрез който лесно и бързо могат да достигнат до съдържанието, което им е необходимо.

С цялостното преобразяване на платформата се отбелязва четвъртият етап от нейното развитие – тя вече не е просто среда за смесено обучение, а място за споделяне на знания. Подробности около новостите в платформата Smart Classroom ще бъдат презентирани на Националния научно-образователен фестивал: „Намереното поколение“, който ще се проведе на 25-26 януари в НДК. Платформата http://www.smartclassroom.bg е част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща