Електроенергийният системен оператор участва с щанд във второто издание на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдещето“ на ТУ-Варна

Енергетика / Технологии
Георги Велев
521
article picture alt description

При изключителен интерес протече второто издание на кариерния форум „ЗаЕдно в бъдещето“ на Техническия университет във Варна. Електроенергийният системен оператор отново участва със специален щанд в рамките на първия ден, насочен към студенти и специалисти от Електротехническия факултет. Десетки млади хора се спряха пред щанда на ЕСО, за да се запознаят с възможностите за кариерно развитие в независимия преносен оператор.

На щанда на ЕСО присъстваха двама настоящи стипендианти на дружеството- Александър Соловев и Павел Михайлов, студенти четвърти курс в специалност „Електроснабдяване и електрообзавеждане“ на Електротехническия факултет на Техническия университет в морския град. Личния си опит сподели и 25-годишният Пламен Стоянов, успешно преминал през стипендиантската програма на ЕСО и назначен в Мрежови експлоатационен район-Варна.

Трета поредна година Електроенергийният системен оператор реализира стипендиантската програма, която осигурява финансова подкрепа на младите хора, избрали за професия електротехническа специалност. 19 студенти от цялата страна получиха финансова подкрепа по програмата от нейното начало през 2017 година. 7 от тях, успешно дипломирани, избраха да започнат кариерата си в структурите на ЕСО и са назначени на работа в дружеството.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща