Атоменергомаш завърши окончателните заваряване на корпуса на реактора за АЕЦ Аккую

Енергетика / Технологии
3E news
491
article picture alt description

Във Волгодонския филиал на АО „АЭМ-технологии“ (влиза в машиностроителния дивизион на „Атоменергомаш“) завърши ключовият етап от изготвянето на корпуса на реактора за блок №1 на АЕЦ „Аккую“ в Турция. Специалистите на завода завършиха заваляването на затварящия шеф, свързвайки двете половини на корпуса в едно изделие, според съобщение на Атомэнергомаш.

Продължителността на заваряването е била 10 дни при непрекъснато загряване на зоната на заваръчния шеф до температура от 150 до 300 градуса. След завършване на заваръчната операция, корпусът на реактора, тежащ 320 тона с помощта на кран бе поставен в пещ, където продуктът ще бъде термично обработен в продължение на ва дни. След това специалистите ще проведат цял спектър от операции за контрол на заваръчния шев, включително подлагане на рентген за откриване на дефекти.
Паралелно  с  корпуса на реактора в завода се изготвят и вътрешно корпусните устройства към него, а също така капака на реактори е горния блок, става ясно още от съобщението на Атоменергомаш. 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Технологии:

Предишна
Следваща