Столична община пуска електрически велосипеди до Витоша

Климат / България
3E news
633
article picture alt description

Заместник-кметът на София Кристиан Кръстев ще даде старт на третия сезон на услугата за наемане на 10 броя градски и 10 броя планински електрически велосипеди до Витоша, съобщиха от Столична община. Началото на инициативата ще е от 14.00 часа от паркинга пред "Национален исторически музей" (НИМ) до местностите "Тихия кът" и "Златните мостове" в природен парк Витоша. През този ден всеки ще може безплатно да тества велосипедите на стартовата точка пред НИМ.

Инициативата е резултат от партньорство на "Зелена София" - Столична община, Клийнтех България и EIT Climate-KIC. През тази година ElJoy Bikes, които работиха предходните две години прехвърлят щафетата на Е-Mountain Bike, за да предоставят възможност за вземане под наем на ново поколение планински електрически велосипеди. Те ще се предлагат и на адрес ул. "Никола Габровски" 1, както и пред НИМ.

Желаещите да ползват велосипедите могат да направят резервация на тел: 0879343021 или да посетят уеб страницата www.rentebike.bg. Работното време е понеделник - петък: 10 - 19 ч. и събота - неделя: 9 - 19 ч. Цената за отдаване под наем за 3 часа започва от 15 лв. за градските велосипеди и 30 лв. за планинските. Планирано е услугата да бъде достъпна до края на октомври или до задържането на подходящи метеорологични условия.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща