Международен производител на медицинско оборудване с мащабна инвестиция в Пловдив

BTL Industries започва строителството на нова производствена база

Икономика / България
3E news
879
article picture alt description

BTL Industries, водещият световен производител на високотехнологично медицинско оборудване, обяви днес решението си за изграждане на нова производствена база в Пловдив. Изцяло нова фабрика със складове и административни сгради ще бъде построена в отговор на нарастващата нужда от разширяване на дейността на компанията в България.

Новата база ще бъде разположена в централната част на град Пловдив и ще заема над 20 000 кв. м. етажна площ. Плановете са производственото съоръжение, в което ще работят над 500 служители, да бъде завършено до 2021 г. Общите очаквания са инвестицията да допринесе цялостно за икономическото развитие на региона.

„BTL Industries расте бързо и постига впечатляващи резултати на международния пазар. Компанията вижда огромен потенциал в България, благодарение на благоприятните бизнес условия и скоростта, с която местната икономика се развива. По-специално през последните 20 години успяхме да изградим изключително добре работеща организация и силен екип от истински професионалисти, и най-вече страхотни хора. Това е, което ни мотивира да продължаваме да инвестираме и разширяваме бизнеса си в България“, заяви Георги Петков, изпълнителен директор на BTL Industries България.

„Пловдив се утвърди като индустриална столица на България и като притегателен център за вътрешна миграция. Градът е лидер по най-ниска безработица и успява да задържи жителите си, като им осигурява работа и добър начин на живот. Предстоящото изграждане на нова производствена база на BTL Industries е показателно за високотехнологичните инвестиции в региона“, каза Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката.

„BTL Industries е от дълги години в Пловдив и расте заедно с града ни. Изграждането на нова производствена база е важна стъпка за компанията и сме щастливи, че това ще допринесе за развитието на региона“, коментира Иван Тотев, кмет на Община Пловдив.

BTL Industries е водещ международен доставчик на медицинско оборудване от последно поколение в три направления: за кардиология, физиотерапия и естетична медицина. Уредите на компанията се продават в над 120 страни на 6 континента. С годините продуктите на BTL спечелиха световно признание и редица награди за иновации и принос за напредъка на медицината. Днес те се използват от едни от най-добрите медицински специалисти и световно известни клиники.

BTL Industries е сред лидерите в разработването, производството и търговията на електронна медицинска апаратура в глобален мащаб. Компанията се развива успешно от 20 години на българския пазар. Производствената й база се намира в Пловдив, разполага и с R&D център. Общият брой на служителите е над 300. Компанията произвежда високотехнологична медицинска апаратура в 3 основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина, като продуктите й се предлагат в повече от 120 страни на 6 континента.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща