Златото продължава да поевтинява

Икономика / България
3E news
437
article picture alt description

Златото поевтинява, завършвайки седмицата с най-значителният спад от края на септември на фона на нарастващия рисков апетит на световните пазари и в резултат на успеха на няколко световни компании при разработката на ваксина срещу коронавируса.

Декемврийските фючърси за златото поевтиняха по време на търговията с 1,7 % - до 1775,6 долара за унция. По-активният февруарски договор се понижи с 1,6 % до 1781,5 долара за унция. От началото на настоящата седмица златото поевтинява с над 4 % като това е най-резкия седмичен спад на цената от 25 септември, отбелязват наблюдателите на пазара. Нещо повече – настоящата седмица може да се окаже най-лошата за златото от септември насам. Някои анализатори прогнозират и продължение на спада.

Търговията със злато и другите благородни метали в петък затваря с един час по-рано заради съкратения работен ден в САЩ и по-точно заради Деня на благодарността.

Фючърсите за среброто с доставка за декември спадат с 4,4 % - до 22,35 долара за унция. Мартенските фючърси за среброто поевтиняват с 4,3 % до 22,45 долара за унция. Според статистиката, през тази седмица стойността на среброто е спаднала с цели 7 % като този спад вече се наблюдава три поредни седмици, отбелязват от FactSet.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща