В подкрепа на икономиката: Държавата увеличава капитала на ББР до 700 млн. лева

Икономика / България
3E news
432
article picture alt description

Министерският съвет прие решение за увеличаване акционерното участие на държавата в капитала на „Българска банка за развитие" АД, гр. София. С Решението се дава съгласие държавата да увеличи акционерното си участие в капитала на ББР чрез парични вноски на обща стойност до 700 000 000 лева.

Средствата от увеличаването на капитала на „Българска банка за развитие" АД ще се използват за изпълнение на мерки за подпомагане на икономиката във връзка с епидемията от COVID-19, в т.ч. за издаване на портфейлни гаранции към банките, които да им позволят да предоставят по-гъвкави условия за бизнес кредити за опреде тен период при определени условия и индивидуална преценка на всеки конкретен случай.

Meрките, които се предвижда ББР да предприеме, целят осигуряване на достъп до финансиране за поддържане на оборота и дейността на МСП, засегнати от пандемията на COVID-19, с цел намаляване до минимум на рисковете от изпадане в криза на ликвидност и превантивна подкрепа на бизнеса, в т.ч. и чрез споделяне на риска с търговските банки в страната.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща