Автобусните превозвачи получават до 450 000 лева безвъзмездна помощ заради COVID-19

Предвижда се средствата да бъдат осигурени не по-късно от 30 юни догодина, според решението на Европейската комисия

Икономика / България
3E news
460
article picture alt description

Европейската комисия одобри осигуряването на 15 милиона евро за подпомагане на български малки и средни дружества за автобусни превози, засегнати от епидемията от COVID-19,съобщи кореспондентът на БТА в Брюксел.

Одобрението е съгласно временното облекчение на правилата за държавната помощ. Комисията уточнява, че предоставените по този начин средства ще бъдат отпускани пряко и безвъзмездно.

Българските дружества могат да подават заявления на стойност от 3000 до 450 000 лева. Предвижда се средствата да бъдат осигурени не по-късно от 30 юни догодина.

Отпуснатите средства ще покриват частично оперативните разходи за автобусен превоз на пътници от 1 февруари 2020 г. до шест месеца след влизането в сила на споразумението за отпускане на безвъзмездни средства, сключено между бенефициера и българското Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Според данните на Министерството на транспорта, фирмите в сектора са 1485, от които най-малко 1000 ще се възползват от мярката през следващите един до два месеца.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща