Qatar Petroleum планира 30 % съкращаване на разходите

Енергетика / Свят
3E news
363
article picture alt description

Катарската държавна нефтогазова компания Qatar Petroleum (QP) смята да намали разходите с около 30 % заради спада на цената на нефта и газа. Това е заявил председателят на компанията Saad al-Kaabi.

„Минаваме през преразглеждане на бюджета..През юни ще сме в пределите на 30 % съкращаване на разходите, капиталовите и оперативните разходи, цитира агенция Ройтерс думите на  Saad al-Kaabi. В същото време той отбелязва, че компанията, както и преди се придържа към плановете за значително увеличаване на мощностите за производство на втечнен природен газ (LNG) към средата на десетилетието.

Сега Катар разполага с мощности за производство на 77 млн. тона LNG годишно и планира да ги увеличи през 2024 г. до 110 млн. тона. В края на миналата година Qatar Petroleum обяви решението си да увеличи производството на LNG с 60 % - до 126 млн. тона годишно през 2027 г.

В края на април медиите, позовавайки се на източници съобщиха, че Qatar Petroleum смята да намали щата и разходите, поради пониженото търсене на газ и нефт.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща