В Унгария ще бъде построен соларен парк с мощност от 43 МВт

Енергетика / Свят
3E news
646
article picture alt description

Компанията IBC Solar ще строи соларен парк под ключ в района на град Kaba, Унгария чрез международното си подразделение IBC Solar Energy. Компанията ще поеме и техническото управление на слънчевия парк.

С номинална мощност от 43 мегавата MET Kabai MET Kabai Solar Park ще стане един от най-големите слънчеви паркове в Унгария към настоящия момент. Собственик на проекта е MET Asset Manegement AG от Швейцария.

Площта, на която ще бъдат изградени слънчевите мощности е 227 хил. кв м. На нея ще бъдат разположение 97 578 слънчеви батерии. Плановете са паркът да бъде въведен в експлоатация през есента на 2020 година. По данни на IBC Solar, слънчевата електроцентрала ще произвежда 52 млн. кВтч електроенергия, която е достатъчна например за осигуряване на енергоснабдяването на над 13 000 домакинства годишно.

„Чрез този проект даваме своя принос за процеса на преход от изкопаеми горива към възобновяеми източници на енергия и още веднъж демонстрираме потенциала на слънчевата енергия като една от водещите в 21 век“, коментира María Llopis, управляващ директор на IBC Solar Energy GmbH.

В рамките на проекта IBC Solar предлага гарантирана производителност за целия слънчев парк. Компанията се ангажира с управлението, мониторинга и обслужването, включително бързо отстраняване на проблемите.

По-рано ABO Wind AG пусна в експлоатация в Унгария слънчева електроцентрала с мощност от 6,2 МВт.

 

 

 

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща