Очаква се отмяна от купувачи до 60 % на месечните доставки на американски LNG през юли

Енергетика / Свят
3E news
550
article picture alt description

Производителите на втечнен природен газ (LNG) в САЩ през юли може да се сблъскат с отмяна до 60 % на поръчките, заради увеличението на запасите от страна на клиентите и намаленото търсене поради коронавируса, съобщава агенция Bloomberg, позовавайки се на търговци.

„Всички американски проекти (за LNG) може да получат молби за отмяна на около 35-45 товарите през месец юли, което е повече от отменените превози през юни“, са изчислили анкетираните от агенцията търговци. Според данните на Bloomberg, броят на отправените товари за превоз от американските LNG-проекти от януари до април включително се колебае между 60 до 75 на месец. Това означава, че над половината от средномесечните доставки от най-бързорастящата страна производител на LNG може да бъдат отменени през юли.

В частност, според източниците, най-големият в страната производител на втечнен природен газ, компанията Cheniere Energy Inc., е получила молби от купувачи по дългосрочни договори за отмяна до 30 от товарите, които би трябвало да бъдат осъществени и превозени през юли. Купувачи са заявили също така и отказ за прием на 10 товара LNG през юни. Става  въпрос за отмяна на товари от LNG-терминалите Sabine Pass и Corpus Christi.

Източниците са добавили пред агенцията също така, че купувачи от Европа и Азия са се обръщали също така и с молби за отмяна на превози през юли и по други американски проекти, в това число и от терминала Sempra Energy в Луизиана и проекта Freeport LNG Development LP в Тексас.

В средата на месец май министерство на енергетиката на САЩ влоши прогнозата си за експорта на LNG от страната през 2020 г. като очаква той да е в обем от 6,04 млрд. куб фута на ден с последващ ръст до 7,31 млрд. куб фута на ден през 2021 г.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща