Във фокуса на Виена Економик Форум - първото престижно събитие за Република Северна Македония в австрийската столица

Икономика / Свят
Галина Александрова
1620
article picture alt description

Виена Економик Форум (VEF), европейската икономическа платформа със седалище във Виена, организира икономически форум под мотото „Нови перспективи пред Република Северна Македония”. Той ще се проведе във Виена  на 20-и  май 2019 г. в централата на водещия австрийски телекомуникационен оператор "A1 Telekom Austria Group", представен активно в повечето от държавите на Балкана.

 Форумът ще бъде открит от Томас Арнолднер, изпълнителен директор и член на Борда на директорите на А1 и посланик д-р Елена Кирчева, основател, член на Управителния съвет и генерален секретар на VEF.

Модератор на кръглата маса, посветена на „Нови перспективи пред Северна Македония” ще е известната  журналистка  от ZIB 2, ORF д-р Соня Загмейстер-Бранднер.

Програмните експозета ще бъдат на Зоран Заев, премиер на Република Северна Македония и на австрийският канцлер Себастиан Курц.

С интерес се очаква и изказването на Йоханес Хан, комисар по въпросите на европейската политика за съседство и преговори за разширяване на евросъюза.

Конкретни проекти в областта на енергетика, инфраструктура, земеделие и финанси, които предстоят да бъдат реализирани в Северна Македония ще представят Кочо Ангюшев, вицепремиер по икономическите въпроси, Буяр Османи, вицепремиер на Македония, отговарящ за европейските въпроси, министъра на финансите на Македония Драган Тевдовски, Люпчо Николовски, министър на земеделието, горите и водното стопанство.

От името на Vienna Economic Forum (VEF) ще вземат участие внушителен брой членове на борда на VEF, сред които Харалд Нойман, изпълнителен директор на Новоматик, Виктор Якович, СЕО на Jackovich International LLC, САЩ, Щефан Шишкович, говорител на Борда на директорите на EVN, Хайнц Месингер, СЕО на AME International и др.

 За участие във форума са регистрирани и много участници от различни държави на региона, Европа и света, които представляват широк спектър на корпорации, институции и международни организации, сред тях и  висши представители на Европейската инвестиционна банка (EIB), Европейската банка за възстановяване и развитие (EBRD), и др.

 През миналата година Виена Економик Форум празнува своя 15-и юбилей и юбилейното издание се проведе на 19 ноември 2018 г. във Виена под мотото „Политиката се среща с икономиката“.

 

За повече информация:

Vienna Economic Forum

E-mail: office@vienna-economic-forum.com

http://www.vienna-economic-forum.com

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от Свят:

Предишна
Следваща