AES България е готова да направи PCR тестове на своите служители като допълнителна мярка срещу COVID-19

ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“ осигуриха над 415 000 МВтч. надеждна енергия за българските потребители от началото на извънредното положение до днес

Енергетика / България
3E news
1803
article picture alt description

AES България осигури PCR тестове за COVID-19 за своите служители в ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“. Това е допълнителна мярка срещу разпространението на коронавируса и е в изпълнение на кризисния план на компанията за гарантиране на енергийните доставки за страната. В случай на задълбочаване на кризата, водещо до задействане на плана за изолиране на служители в „градчето на енергетика“, всички служители предварително ще бъдат тествани за COVID-19. На площадката на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ е изградено „градче на енергетика“ от контейнери за временно настаняване, оборудвани с всичко необходимо за комфортни условия за живот. При необходимост, във временните помещения ще пребивават за 2 седмици на ротационен принцип служители, които са пряко ангажирани с производството на електроенергия и ключовите дейности на ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“. Така ще бъде гарантирана непрекъсваемост на доставките и енергийната сигурност на България.

От началото на извънредното положение AES България реализира мащабен план за работа в условията на криза, като на площадките на двете централи на ЕЙ И ЕС България - ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“ и ВяЕЦ „Свети Никола“, се прилагат редица мерки за запазване здравето на служителите в условия на пандемия и строго се съблюдават всички предписания на институциите по отношение ограничаване на COVID-19. Благодарение реализацията на мерките от плана и отговорността на всички служители генериращите мощности на AES България работят без прекъсване от началото на кризата с COVID-19.

За 50-те дни от началото на извънредното положение в България до днес най-модерната въглищна централа на Балканите - ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово“, и най-големият вятърен парк в страната - ВяЕЦ „Свети Никола“, осигуриха повече от 415 000 МВтч. електроенергия за българските потребители. Това количество би било достатъчно да задоволи средното месечно потребление на 1 500 000 домакинства в България. Всичко това за пореден път показва ключовата роля на централите на AES България за енергийната обезпеченост и сигурност в страната.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща