ЧЕЗ Разпределение влага 7 млн. лв. за сигурността на електрозахранването в столицата

Компанията ще изпълни всички планирани значими обекти за годината, въпреки забавянето заради извънредното положение

Енергетика / България
3E news
662
article picture alt description

ЧЕЗ Разпределение ще инвестира 7 млн. лв. в обекти от критичната инфраструктура на столицата през 2020 г. Въпреки забавянето, предизвиканото от извънредното положение  и необходимостта да гарантира непрекъснатост на захранването за гражданите, които два месеца работят и учат от вкъщи, компанията създаде необходимата организация да навакса и да изпълни планираните за годината инвестиции. ЧЕЗ Разпределение все още работи по специален график, който да позволява планирани прекъсвания на електрозахранването само в следобедните часове на деня, така че да не се смущават учениците. Компанията прекрати и всякакъв вид дейности по мрежата по време на провеждане на матурите.

В момента се извършва модернизация на подстанция „Рила“ в София на стойност 777 000 лв. Проектът ще доведе до подобряване на сигурността на електрозахранването за 30 000 клиенти в централна градска част на столицата, кварталите „Изток“, „Лозенец“ „Гео Милев“ и „Яворов“.

Планирана е и подмяна на пореден кабел 110 kV и реконструкция на прилежащите му подстанции, като тази година проектът е на стойност 4,2 млн. лв. С реализацията му ще се повиши надеждността на електрозахранването на близо 8 000 домакинства, институции и фирми в районите „Оборище“, Средец“, „Възраждане“ и „Триадица“.

Приключи подмяната на силов трансформатор в подстанция „Средец“ на стойност 1, 35 млн. лв., което води до подобряване на сигурността на електроснабдяването в голяма част от двумилионния град.

Продължава работата по въвеждане в експлоатация на нова разпределителна уредба 20 kV в подстанция „Бояна“ за 650 000 лв., с което се цели осигуряването на допълнителни мощности в зони с интензивно строителство във витошката яка  - кв. Киноцентър, в.з. „Беловодски път“, кв. Павлово“ и кв. Бояна.

ЧЕЗ Разпределение изпълнява дългосрочна програма за модернизация на критичната инфраструктура, която предвижда поетапно изпълнение на важни обекти, които са от ключово значение за електроснабдяването на столицата.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща