Списание „Енергетика-Електроенергийни ракурси“ на ЕСО представя най-доброто в празничен брой

С 6-тия си обзорен брой изданието отбелязва 1 успешна година с представяне на интересни личности от сектора, професионални анализи и прогнози

Енергетика / България
3E news
1398
article picture alt description

С 6-тия обзорен брой на списание "Енергетика-Електроенергийни ракурси" на ЕСО изданието отбелязва 1 година живот на изданието и представя най-доброто в празничен брой.

Отмина една година от новия живот на списание „Енергетика“, вече реализирано от Електроенергийния системен оператор с името „Енергетика-Електроенергийни ракурси“.Една година, която поднесе нови възможности и предизвикателства, но и нови изпитания. Заплахата от непознатия коронавирус преосмисли, пренареди и зададе нови подходи към задачите на дневен ред в обществото и в частност в енергийния сектор.

Годишнините са повод за поглед назад за равносметка и извличане на позитивите, с които да продължи пътят напред. А пътят напред ще се разгръща към постигане на европейските цели за нискоемисионна енергетика, за пълна либерализация на електроенергийните пазари и за диверсификация на енергийните източници.

През 2019 година ЕСО избра Деня на енергетика за начало на новия живот на списанието, съществуващо от 1945 година. Да продължиш, надградиш и осъвремениш една традиция е голяма отговорност и провокация.

Една година по-късно, отново по повод професионалния празник на ангажираните в енергетиката, изданието поднася избрани публикации от вече реализираните броеве на списанието. Празничният брой започва с разговор с дългогодишни служители, отличени през 2020 година от ръководството на дружеството по повод професионалния празник на ангажираните в енергетиката.

Специално място е отделено на статията на финансовия директор на Електроенергийния системен оператор Гергана Терзийска за цифровото изражение на постигнатото от дружеството през 2019 година.

На следващите страници са подредени срещите в експертни разговори по основните теми от енергийния сектор с министъра на енергетиката Теменужка Петкова, с председателя на Съвета на директорите на БЕХ и изпълнителен директор на „Мини Марица-Изток“ Андон Андонов, с председателя на парламентарната комисия по енергетика Валентин Николов, с председателя на КЕВР Иван Иванов, с изпълнителния директор на БНЕБ Константин Константинов.

Изданието прави своеобразен обзор на напредъка по реализацията на проектите от общ европейски интерес, изпълнявани от ЕСО. Статия проследява приноса на ЕСО в процеса по обединение на пазарите „в рамките на деня“ и „ден напред“. На анализ е подложен и въпросът за необходимостта от осъвременяване и развитие на експертния потенциал в българския енергиен сектор.

Екипът на списанието изразява благодарността си към всички автори и партньори за академичната и експертна подкрепа за разгръщането на актуалните теми от дневния ред на българската енергетика!

Новия брой и всички останали издания на списанието можете да намерите на: http://www.eso.bg/fileObj.php?oid=2619

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща