Премиерът Борисов: Едната лента на северния обход на Бургас се очаква да бъде готова преди летния сезон

Икономика / България
3E news
1226
article picture alt description

Работи се изключително активно по строителството на северния обход на Бургас, за да има транзитен път от магистрала „Тракия“ за Слънчев бряг и още през лятото да се пусне едното платно за движение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който посети на място строежа на трасето, съобщиха от правителствената информационна служба. Премиерът изтъкна, че с изграждането на участъка ще се изнесе целия транзитен трафик, ще се избегнат задръстванията в Бургас и по този начин ще се намали и замърсяването на въздуха. Министър-председателят подчерта и важността на изграждащото се трасе по отношение и на туризма. „Въпреки, че имаше много отчуждителни процедури, обжалвания и екологични изисквания, хората ще видят колко удобно ще се пътува и всичко това ще бъде в тяхна полза“, отбеляза премиерът Борисов.

Северният обходен път на Бургас е с дължина 4,7 км ще изнесе транзитния трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“ извън центъра на града. По този начин ще се повиши безопасността на движение за пътуващите от Западна и Северна България като се избягва влизането в Бургас. Инвестицията е за близо 57 млн. лв., а средствата са от републиканския бюджет. Срокът за изпълнение на обекта е 18 месеца.

Пътят ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възли.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща