“Максима България” замени служебните си автомобили с хибридни

Климат / България
Георги Велев
590
article picture alt description

“Максима България”, собственик на верига T MARKET, замени своите служебни леки автомобили с хибридни. Като част от новата си стратегия, компанията започва да прилага все повече устойчиви екологични решения в своята дейност. Цялостната подмяна на автопарка е стъпка в тази посока, съобщиха от дружеството.

“Стремим се да бъдем активна част от промяната на средата, в която живеем. Темата за замърсяването на въздуха е на дневен ред в градските райони, в които развиваме дейност като компания. Затова опитваме със собствен пример да насърчим както служителите ни, така и местните общности да вървим заедно към едно по-зелено и чисто бъдеще”, споделя Едвинас Волкас, изпълнителен директор на “Максима България”.

Приоритет в работата на компанията е въвеждането на технологични иновации на всички нива в бизнес процесите. Избраните екологични автомобили произвеждат значително по-малко вредни емисии. Те са пълнохибридни и за разлика от непълните хибриди могат да се придвижват безшумно и изцяло в електрически режим до 45 км/ч, без вредни емисии и с минимален разход на гориво.

През 2018-та в обектите T MARKET в цялата страна бяха инсталирани специални преси за хартия, с помощта на които отпадъкът от транспортните опаковки на стоките се утилизира оптимално. От тази година в голяма част от магазините ще бъде внедрена и автоматизирана система за контрол на изразходваната електроенергия, а в новите и реновирани супермаркети от веригата ще се инсталира и енергийно ефективно осветление. Тези технически решения ще допринесат за намаляване на влиянието върху околната среда в ежедневната дейност на компанията.

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща