Депутатът Емил Димитров е предложен за нов екоминистър

Климат / България
3E news
459
article picture alt description

Депутатът Емил Димитров е предложен за нов министър на околната среда и водите.  Това реши Коалиционният съвет между ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Името на новия кандидат бе обявено от лидера на ВМРО и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Предстои рокадата в Министерски съвет да бъде гласувана от Народното събрание.

Поредните рокади в състава на правителството се налагат в резултат на оставката на доскорошния министър на околната среда и водите Нено Димов, който е в следствения арест. Той е с повдигнати обвинения за умишлена безстопанственост по отношение на водоподаването от  язовир „Студена“. Мотивите на прокуратурата са, че  Димов е разрешавал водоподаване за промишлени нужди на предприятията „Стомана индъстри“ и Топлофикация - Перник, въпреки че е бил наясно, че водата в язовира намалява.

Нено Димов е девети министър, който напуска поста си в рамките на мандата на третото правителство на премиера Бойко Борисов.
 
Емил Димитров Симеонов е роден на 20 февруари 1962 г. в Перник. По професия е икономист, преподавател и юрист. Досега Емил Димитров бе народен представител в 44-тото Народно събрание от „Обединени патриоти“ от 30-ти Многомандатен избирателен район – Шумен. Димитров бе народен представител и в 43-тото Народно събрание. От 13 август 2001 г. Емил Димитров Симеонов бе назначен за директор на Агенция "Митници". Професионалната му дейност започва през 1980 година в ДКТ-ЦТПР - дирекция "Мероприятия в чужбина. От 1993 до 1999 година работи в Министерство на финансите. През годините Емил Димитров заема и поста главен секретар на Областна администрация – Плевен.

 

Ключови думи към статията:

Коментари

Още от България:

Предишна
Следваща